Найпотужніший космічний телескоп запустять у 2019 році. Що про нього відомо

Найбільший в історії космічний телескоп Webb планують запустити у 2019 році

Про це пише Popular Science.

Телескоп протягом десятиліття просувався до початку своєї недовгої кар’єри. Останнім на сьогодні етапом тестування стало знаходження у кріогенній камері Космічного центру NASA імені Джонсона. Опубліковане відео прискорило 9 місяців перебування в центрі до 2 хвилин.

 

Деякі цифри з життя нового телескопу:

100 днів

Після доставки по частинах, в Космічному центрі Джонсона інженери знову зібрали телескоп, а потім 10 липня обережно встановили його в масивну вакуумну холодильну камеру, де той перебував при дуже низьких температурах 100 днів.

-232 градуси Цельсія

Інструменти телескопа Webb повинні працювати у відкритому космосі при дуже низьких температурах, він буде завжди знаходиться в тіні Землі, щоб не перегрітися (активного охолодження у деталей немає).

Вакуумна холодильна камера Космічного центру Джонсона дозволила провести випробування при -232 градусах Цельсія, що всього-лише на 40 градусів вище абсолютного нуля.

8,835 млрд доларів

Завдяки затримкам і перевитратам бюджету вартість місії космічного телескопа Webb лише трохи не дотягує до 9 млрд доларів.

6,5 метрів

Діаметр дзеркала телескопа. Воно складається із 18 гексагональних ділянок з берилію, покритого золотом і зможе ловити світло галактик, розташованих на відстані мільярдів світлових років. Для порівняння, дзеркало знаменитого космічного телескопа Hubble в діаметрі 2,4 метра.

                                                              

48,25 грам

Золоте покриття дзеркала дуже тонке. Якщо зібрати його в одному злитку, то він буде масою з м’яч для гольфу і важити 48,25 грам.

1,6 млн кілометрів

Webb обертатиметься навколо Землі на відстані 1,6 млн км (1 млн миль), постійно маневруючи, щоб планета прикривала його від Сонця.

5-10 років

Запасу палива для маневрів гарантовано вистачить на 5 років. Якщо не буде непередбачених обставин, в NASA сподіваються, що місія триватиме в два рази довше.

За цей період орбітальна обсерваторія досліджуватиме атмосфери екзопланет і стане своєрідною машиною часу, спостерігаючи за ранніми етапами життя зірок, планетарних систем і галактик.

Читайте також: Марс, позаземне життя та 9-та планета. Як люди за рік наблизились до зірок