В Австралії дрон врятував двох потопаючих серфінгістів

В Австралії рятувальні служби отримали дронів у якості помічників. У перший же день "роботи" один із таких пристроїв врятував двох підлітків, котрі почали тонути на відстані 700 м від берега

Про це повідомляє The Verge.

Інцидент стався поблизу пляжу Леннокс-Хед у штаті Новий Південний Уельс. Двоє підлітків-серфінгістів (віком 15 і 17 років) опинились за межами безпечної зони і почали тонути. На порятунок хлопців, які були помічені з берега, був відправлений дрон. 

Операція з порятунку тривала усього 70 секунд. За цей час дрон встиг підлетіти до постраждалих і кинути їм рятувальне обладнання, зокрема надувний водний засіб, на якому хлопці допливли до берега. Рятувальники зазначають, що їм знадобилося б щонайменше 6 хвилин, щоб дістатись до тонучих хлопців.  

Апарат належить компанії Little Ripper Life Saver, яка розробляє дрони для рятувальних операцій. Компанія планує використати коптери для швидкої доставки автоматичних зовнішніх дефібриляторів постраждалим від серцевих нападів, обладнання для захисту від акул в океані, набори для "виживання", які містять воду, ковдру, радіоприймач та аптечку. 

Читайте також: Штучний інтелект може перетворити автономну зброю на роботів-вбивць. Чому це дійсно страшно