НАБУ обшукало Пімахову в рамках розслідування схеми легалізації іноземців

У НАБУ розповіли, з якої причини провели обшуки у заступниці глави Державної міграційної служби Діни Пімахової

Про це повідомляє прес-центр Національного антикорупційного бюро на своїй сторінці у Facebook.

У відомстві підтвердили, що провели обшуки в рамках розслідування у кримінальному провадженні за фактами отримання хабара службовцем Державної міграційної служби. 

Як з'ясувало слідство, організована група осіб (до складу якої ймовірно входили службовці ДМС), із залученням керівників та співробітників Головного управління ДМС Києва, вигадала злочинну схему легалізації іноземців в Україні, зокрема з країн Близького Сходу.

"На переконання детективів Бюро, за грошову винагороду видавалися посвідки на тимчасове проживання, а також оформлювалося українське громадянство з використанням підроблених документів з подальшою видачею паспортів громадян України та паспортів громадян України для виїзду за кордон", - розповіли у НАБУ.

Обшуки провели для того, щоб вилучити гроші, які були ймовірно отримані службовцями як хабар, а також для виявлення та фіксації інших відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

24 січня стало відомо, що представники НАБУ проводять обшук вдома у Пімахової. Згодом адвокат Пімахової Богдан Хмельницький підтвердив, що у помешканні чиновниці проводять обшуки, та розповів, що вони пов'язані зі скандальною справою щодо провокування хабара.

Сама Пімахова згодом прокоментувала цю ситуацію. Вона заявила, що дії НАБУ розцінює як помсту

Читайте також: Детектив-антикорупціонер став другом чиновниці, щоб дати їй хабар. Чим закінчилась спецоперація НАБУ