В пам'ять про вбитих під час Голокосту в Дніпрі розмістили 40 бордів та сітілайтів

До Міжнародного Дня пам'яті жертв Голокосту (27 січня) на 40 інформаційно-рекламних носіях - білбордах і сітілайтах - у Дніпрі за рішенням міської ради розміщені меморіальні плакати

Про це повідомляє офіційний сайт єврейської громади Дніпра.

Плакати до Дня Голокосту є трьох видів - всі вони виконані в єдиному дизайні, на них позначена дата "27 січня - Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту", але головний меседж в центрі плакату змінюється - є "В пам'ять 100 тис. жертв Бабиного Яру", є "В пам'ять про 1 млн 100 тис. єврейських дітей " і "В пам'ять про 6 млн євреїв".

На деяких конструкціях, особливо в центрі міста, один плакат змінює інший, так що перехожий бачить послідовно всі три плаката, в деяких інших місцях в ротації бере участь тільки один вид плакатів, а на деяких конструкціях він перебуває  постійно.

Читайте такожМоторошні історії Бабиного Яру: рятівники, кати та їхні жертви

Борди розміщено за ініціативою міської ради Дніпра.

"Це не ініціатива якогось чиновника, а колективна позиція керівництва міста та міської ради. Це наше принципове рішення - не просто вшанувати пам'ять безвинних жертв, але і підкреслити різні аспекти цієї трагедії. Ми багатонаціональне місто, і пам'ять про трагедію кожної етнічної групи - це наш спільний біль і спільна пам'ять", - розповів керівник департаменту інформаційної політики міськради Артем Ніделько.