Корейцям обмежили робочий тиждень, бо вони багато працюють і народжують мало дітей

Парламент Південної Кореї прийняв закон, що знизив максимальну кількість робочих годин з 68 до 52 - 40 основних і 12 понаднормових (тобто не більше 8-10 годин в день при п'ятиденному тижні)

Ініціатива спрямована на "покращення стандартів життя, створення нових робочих місць і збільшення продуктивності праці", повідомляє видання The Guardian.

Закон для протидії "нелюдяно довгому" робочому дню прийняли незважаючи на обурення в бізнес-середовищі. Незадовго до цього південнокорейський парламент також збільшив мінімальну трудову ставку на 14% - обидва ці заходи були передвиборчими обіцянками президента Мун Джеіна.

Як зазначило видання, епідемія трудоголізму захлеснула Південну Корею після економічного стрибка 1980-90 роках.

Громадяни азіатської країни зайняли друге місце в світовому списку найбільш працьовитих, поступившись тільки мексиканцям.

При цьому народжуваність в Кореї за 30 років впала до рекордно низьких показників, а населення сильно постаріло.

Корейці проводять на роботі в середньому на 400 годин на рік більше, ніж англійці або австралійці. Фахівці Корейського інституту економічних дослідників відзначили, що відмова від такої великої кількості робочого часу обійдеться роботодавцям приблизно в 11 мільярдів доларів.

Читайте також: 6 професій майбутнього очима дизайнерів. Чого нам чекати