Журналіст CNBC випробував робота, що має рятувати людей. Як це було

Журналіст CNBC випробував людиноподібного робота Method-2, якого південнокорейська компанія Hankook Mirae Technology представила ще у 2016 році, і досі вдосконалює

Про це пише CNBC.

Вага робота становить 1,6 тонни, а висота майже 4 метри. Творець робота Ян Чин-Хо (Yang Jin-Ho) вважає, що в майбутньому його зможуть використовувати як рятувальника після будь-яких катастроф і пожеж. Однак його можна застосовувати і у військових операціях.

Дизайн робота розробляв художник Віталій Булгаров, автор моделей для фільмів "Трансформери 4" і "Привид в обладунках". Вартість робота оцінюється в 100 мільйонів доларів, але його поки не продають

3 березня журналіст телеканалу CNBC Ендрю Росс Соркін (Andrew Ross Sorkin) випробував робота. Він розповів, що робот нестійкий і зафіксований до стелі спеціальними тросами.

Машині необхідне зовнішнє джерело живлення, яке в майбутньому замінять батареями. Щоб забратися на робота, потрібно підніматися по спеціальному трапу.

Кроками робота керує інженер. Пілот може контролювати лише його руки. CNBS показав, що робот може зробити кілька кроків вперед і назад. У попередніх відео, знятих самою компанією-виробником, робот зміг повернутися навколо своєї осі.

Журналіст припустив, що роботу не знайдуть практичне застосування. За його словами, для роботи потрібна машина менше, якою не буде керувати людина,  що сидить всередині.

У липні 2017 року робота випробував глава Amazon Джефф Безос. Робот був також прикріплений до стелі, але не ходив - Безос ворушив лише його руками.

Читайте також: Всі говорять про штучний інтелект. Простими словами пояснимо, що це