Робот зібрав кубик Рубіка за 0,38 секунди

Два розробника з США представили робота, який зібрав кубик Рубіка за рекордні 0,38 секунди

Попередній рекорд становив 0,637 секунд і належав пристрою Sub1 Reloaded німецького розробника. Один з творців робота Бен Кац описав процес розробки і його результати в своєму блозі.

Інженери також відзначили, що цей робот може зібрати кубик Рубіка ще швидше, якщо замінити його мотор на більш потужний, хоча вони вже не використовували кроковий мотор, як це робили попередні розробники.

Кац зазначив, що системі також було важко визначити різницю між червоною і помаранчевою сторонами куба, тому дослідники відзначили помаранчеві боки чорною маркернею ручкою.

Робот повертав куб за 10 мілісекунд, а кожен поворот займав у нього 15 мілісекунд. У блозі також з'явилося відео під назвою "Cubesplosion" - воно присвячене зламаним кубикам Рубіка. Машина рухалася так швидко, що ламала деякі з них. Як зазначив ді Карло, їх виявилося чотири.

Кац також зазначив, що їх машина може бути вдосконалена, але цей процес дуже трудомісткий. На його думку, результат може стати краще на 100 мілісекунд. Однак зараз Кац і де Карло втратили інтерес до робота і не планують працювати над ним найближчим часом.

Для порівняння, світовий рекорд зі швидкісного збирання кубика Рубика серед людей належить Патріку Понсе - в 2017 році він зробив це за 4,69 секунди.

Читайте також: Всі говорять про штучний інтелект. Простими словами пояснимо, що це