Лондонський суд зобов’язав компанії Коломойського пояснити угоди з Приватбанком на $1,9 млрд

Високий суд Лондона зобов’язав компанії, пов’язані з Ігорем Коломойським та Геннадієм Боголюбовим, деталізувати інформацію про операції з коштами Приватбанку

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна".

У грудні 2017 року ПриватБанк подав позов проти бізнесменів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, а також пов'язаних з ними компаній - Teamtrend Limited, Trade Point Agro Limited, Collyer Limited, Rossyn Investing Corp, Milbert Ventures Inc і ZAO Ukrtransitservice Ltd.

У позові банку йдеться про шахрайські дії з боку відповідачів на суму близко $1,9 млрд. Кошти ніби були передані 46 українським структурам на підставі підроблених кредитних угод, після чого їх перерахували шостому, сьомому і восьмому відповідачу - Rossyn Investing Corp, Milbert Ventures Inc і ZAO Ukrtransitservice Ltd. відповідно. Банк також зазначає про постачання за підробленими угодами великих партій товарів і устаткування.

У грудні суд наказав заморозити кошти відповідачів. Слідом за рішенням суду, Приватбанк 13 лютого 2018 року подав заяву з вимогою розкрити інформацію компаній Rossyn Investing Corp, Milbert Ventures Inc і ZAO Ukrtransitservice Ltd. про активи більш 25 тис. фунтів стерлінгів, оскільки ці структури не розкривали інформацію відповідно до розпорядження суду.

За підсумками засідань суд на початку березня ухвалив, що "шостий, сьомий і восьмий відповідач повинні деталізувати, наскільки це можливо, дату повернення отриманих коштів або, якщо така дата не розглядалася, пояснити чому".