Зникли безвісти 2 найманців Вагнера, котрі першими розповіли про нищівні втрати у бою з американцями

Рідні втратили зв'язок з мешканцями Свердловської області на російському Уралі, котрих неформальна "служба безпеки" ПВК "Вагнера" підозрює у "зливі" інформації про загиблих у Сирії

Йдеться про Миколу Хітьова з Азбесту та Ігора Швецова із селища Кедрове, пише місцеве видання Znak.com.

Служба безпеки ПВК Вагнера затримала їх за підозрою у витоку інформації про втрати при бойовому зіткненні з американцями в сирійській провінції Дейр-ез-Зор. Після того додому вони не повернулися.

Читайте також: Приватне військо Вагнера. Історія підполковника з України, який очолив особисту армію Путіна

"Хлопці повернулися, а Ігоря так ніхто і не бачив. Що з ним, де він - ніхто нічого не говорить", - поділився з кореспондентом видання один із сусідів Швецова в Кедровому. Інші жителі селища також підтвердили цю інформацію - Швецова не виявилося серед бійців ПВК Вагнера, які днями повернулися з Сирії.

За місцем проживання Хитьова в Азбесті також говорять, що чоловік до цих пір не повернувся.

Читайте також: Ті, кого там немає. Як воюють і заробляють російські ПВК

Про затримання Хітьова й Швецова службою безпеки ПВК Вагнера першим написав у своєму "Живому журналі" російський пропагандист й військовий оглядач Максим Калашников:

"Тепер і в самому "Вагнері" "з пристрастю" шукають тих, хто повідомив про загиблих й сам факт розгрому на Велику Землю. Лютує служба безпеки ПВК, посадивши "на контейнер" кількох бійців. Мені повідомили про те, що так тримають Шведа, Циклопа і Хіта".

Читайте також: Віталій Портников: під маскою "Вагнера" ховається Путін

Швед та Хіт - позивні загаданих бойовиків.

Олександр Кіш (він же Циклоп) - колишній мешканець Луганщині, котрий приєднався до "вагнерівців" ще на Донбасі.