Цукерберг купив рекламу в британській пресі, щоб вибачитися за Facebook. Над ним одразу познущалися

Facebook розмістила оголошення в недільних випусках кількох великих британських газет, в тому числі The Sunday Times і The Observer, в яких від імені Марка Цукерберга вибачилася перед користувачами соцмережі за підірвану довіру

Про це повідомляє Reuters.

Звернення розміщено на останній сторінці в мінімальному оформленні, внизу - невеликий логотип Facebook.

У тексті йдеться, що компанія перестала віддавати великий масив даних стороннім додаткам (але якісь дані все одно передає) і збирається вивчити їх всі, щоб заблокувати ті, які теж збирали занадто багато даних про користувачів. Але про скандали з приводу того, що дані соцмережі використовувалися для маніпулювання виборами в США, Цукерберг не згадує.

"Можливо, ви чули про програму вікторини, створеної університетським дослідником, яка допустила витік мільйонів даних користувачів Facebook в 2014 році. Це було порушенням довіри, і я вибачаюся за те, що ми не зробили тоді більшого. Зараз ми робимо кроки, щоб не допустити подібного в майбутньому.

Ми вже зупинили збір подібними додатками такої великої кількості інформації. Зараз ми обмежуємо кількість інформації, що збирається в сервісах, в яких ви авторизуєтесь за допомогою Facebook.

Ми також вивчаємо кожен додаток, який має доступ до великого обсягу даних перед тим, як ми виправимо це. Ми очікуємо, що є й інші. І коли ми знайдемо їх, ми заблокуємо їх і розповімо про це.

І останнє: ми нагадаємо вам, яким додаткам ви надали доступ - щоб ви могли відключити ті, які вам більше не потрібні.

Дякую, що вірите в це співтовариство. Я обіцяю, що буду працювати краще для вас." - написав Цукерберг.

The Observer - недільне щотижневе видання The Guardian, з розслідування якого і почався скандал навколо Cambridge Analytica. Газета опублікувала інформацію, отриману від колишнього співробітника організації, з якої випливало, що зібрані дані про 50 мільйонів користувачів Facebook використовувалися в 2016 році для поліпшення налаштувань рекламної кампанії Трампа в соцмережах.

Також вранці в неділю 25 березня в The Observer вийшла карикатура під заголовком "Вибачення - типу - від Марка Цукерберга" і підписом "Бос Facebook під вагою викриттів The Observer".

У ній перефразовані вибачення Цукерберга: "Мені шкода, що нам довелося перестати ігнорувати витік даних, з приводу якого ми робили вигляд, що це не наша проблема, тому що Facebook - це платформа, а не видавець".

За тиждень з моменту виходу розслідування Facebook втратила понад 50 мільярдів доларів у вартості компанії через падіння курсу акцій. Користувачі масово бойкотують соцмережу, а в англомовних виданнях виходять інструкції по тому, як повністю піти з Facebook.

Читайте також: Фейсбукгейт. Як соцмережа для знайомства студентів стала політичною зброєю