Цукерберг заявив, що не збирається у відставку через скандал з Facebook і не звільнятиме працівників

Марк Цукерберг відхилив заклики покинути Facebook та звільнити співробітників, заявивши, що він бере на себе повну відповідальність за витік даних

Про це пише The Guardian.

Він уточнив, що Cambridge Analytica отримала дані не 50 млн користувачів, а 87 млн. "Ми ідеалісти і оптимісти, але зараз очевидно, що ми зробили мало. Це було помилкою, в першу чергу моєю - я недооцінив небезпеку і ймовірність того, що наші інструменти можуть бути використані іншими людьми на шкоду нашим користувачам. Недостатньо просто дати людям інструмент для зв'язку одне з одним, потрібно зробити так, щоб ці контакти були позитивні. Щоб брехня і інформація, яка може завдати шкоди, не поширювалися", - сказав Цукерберг.

"Врешті-решт, це моя відповідальність. Так що виникла купа питань про звільнення персоналу. Я почав це місце. Я запустив його. І я відповідаю за те, що тут відбувається", - сказав Цукерберг.

"Я все ще думаю, що я ми можемо покращити  нашу роботу. Я не збираюся кидати когось в автобусі за помилки, які ми тут зробили ", - додав він.

Він не збирається у відставку і каже, що як і раніше вважає себе найкращим керівником для Фейсбук. "Люди вчаться на помилках, і компанії теж. Я думаю, що оцінювати нас потрібно з того, як ми намагаємося виправити помилки і не повтрять їх більше".

Читайте також: Як видалити Facebook в домашніх умовах і без шкоди для здоров'я

Відставки Цукерберга раніше вимагав акціонер Facebook фінансовий контролер Нью-Йорка Скотт Стрінгер. Він керує пенсійними фондами, які вклали в акції соцмережі $ 1 млрд.

4 квітня Марк Цукерберг поспілкувався з журналістами за телефонним зв'язком.  

Що питали у Цукерберга і як він відповідав

Cora Gutiérrez Madrid: Непогано було б, якби увагу привернули вибори в Мексиці. У нас скоро вибори, фейкових акаунтів дуже багато .... Потрібна допомога!

Цукерберг: Так - в 2018 році важливі вибори будуть проходити в США, Мексиці, Індії, Бразилії, Пакистані, Угорщині та багатьох інших країнах. Ми працюємо над тим, щоб розгорнути наші механізми використання штучного інтелекту всюди, на всіх мовах.

Yosselin Sanabriia: Благаю, не забудьте про Гондурас!

Zoltan Gyulai: В Угорщині точно працює російська пропаганда і фейк-ньюс. Дуже вчасно. У нас вибори через 6 днів.

Victor Sosthenes Lone: Замість того, щоб витрачати ресурси на нешкідливу Росію, краще б подумали про те, як попрацювати над тим, щоб блокувати групи ІГІЛ, які набирають добровольців в США .... Виглядає жалюгідно.

Цукерберг: Ми створили механізми ШI (штучний інтелект), котрі автоматично розпізнають і видаляють 99% контенту, що має відношення до ІГІЛ і Аль-Каїди, і ми встигаємо прибрати його навіть до того, як отримуємо скарги на контент такого типу. Завжди можна зробити більше того, що вже зроблено, і нам є, над чим працювати в цьому напрямку, але ми дійсно давно приділяємо увагу цій проблемі.

Alex Iriqui: Проте, хіба ви не продали нашу інформацію? Якщо ви хочете поліпшити системи безпеки, припиніть зливати дані про ваших користувачів.

Цукерберг: Ні - ми не торгуємо інформацією. Ми дозволяємо рекламодавцям показувати вам свою рекламу, але ми не даємо їм ваші дані.

Alex Iriqui: Як скажеш, Марк.

Kiernan Majerus-Collins: Я радий, що Facebook має "Агентство інтернет-досліджень", але насправді проблема ширша, справа не тільки в одній країні і в одній компанії. Як ви будете змінювати систему, яка дозволила початися справжній інформаційній війні?

Цукерберг: Ми працюємо над системою штучного інтелекту, яка зможе розпізнавати і блокувати фейки, ми розгорнемо її на весь світ. Я вже згадав Францію, Німеччину, вибори в сенат в штаті Алабама, це перші приклади, і будуть ще.

Abhishek Singh: Доброго дня сер, в Індії така проблема: Фейсбук використовують не за призначенням, політичні партії напередодні виборів створюють тисячі фейковий акаунтів. Ваш штучний інтелект зможе розпізнати їх, якщо мова йде про дійсно великій кількості фейків?

Mugumya Johnbosco: Дякую вам за те, що творите прогрес, але я, наприклад, дуже стурбований тим, що ваші технології штучного інтелекту використовуються в країнах типу Німеччини, Росії, США. А як щодо країн Африки? Ви їх взагалі розглядаєте?

George Iosifyan: Люди, Марк Цукерберг зробив прекрасну річ, яку ви всі користуєтеся. Так, вона недосконала, але він робить все можливе, щоб ще більше убезпечити соцмережа. Вам не подобається FB Цукерберга, ну не соромтеся - видаліть свій аккаунт, перестаньте користуватися цією соцмережею все разом і прекретіте нити і скаржитися. Невже навколо вас все прекрасно і абсолютно, і тільки один FB підкачав?

Читайте також: Фейсбукгейт. Як соцмережа для знайомства студентів стала політичною зброєю