"У Facebook люди - це товар": Співзасновник Apple приєднався до бойкоту соцмережі

Співзасновник Apple Стів Возняк вирішив припинити користуватися соцмережею Facebook на тлі скандалу з витоком особистих даних 87 млн користувачів

Про це повідомляє USA Today.

"Apple заробляє свої гроші завдяки якісним товарам, а не за ваш рахунок. А з Facebook, як то кажуть, ви самі - товар", - заявив Возняк.

За його словами, Facebook заробляє гроші на особистих даних своїх користувачів, але при цьому самі користувачі не отримують від цього ніякого прибутку.

Возняк заявив, що готовий скоріше платити за використання соцмережі, ніж ділитися особистими даними.

Нагадаємо, 9 квітня починаючи з 19.00 за Києвом, Facebook повідомлятиме користувачам, чи є вони серед 87 мільйонів профілів, інформацію щодо яких передали компанії Cambridge Analytica.

Кожен власник профілю отримає одне з двох повідомлень щодо того, чи їхня приватна інформація постраждала.

У компанії також заявили, що людям покажуть, які додатки і яку інформацію з їхньою допомогою могли збирати.

Читайте також: Фейсбукгейт. Як соцмережа для знайомства студентів стала політичною зброєю

  • Нагадаємо, 17 березня стало відомо, що британсько-американська компанія Cambridge Analytica зібрала у 2016 році дані профілів мільйонів користувачів соцмережі Facebook без їхньої згоди. Метою збору даних начебто було створення програмного забезпечення для передвиборчої кампанії кандидата у президенти США Дональда Трампа для передбачення електоральних рішень.
  • Правління британської консалтингової компанії Cambridge Analytica відсторонило генерального директора Александра Нікса.
  • Марк Цукерберг визнав, що компанія "припустилася помилки".
  • Європейський парламент та уряд Німеччини також попросили Цукерберга надати пояснення у зв’язку з ситуацією із зловживанням персональними даними, до яких вдалася компанія Cambridge Analytica.
  • Facebook розмістила оголошення в недільних випусках кількох великих британських газет, в тому числі The Sunday Times і The Observer, в яких від імені Марка Цукерберга вибачилася перед користувачами соцмережі за підірвану довіру
  • У США три користувачі Facebook Messenger подали позов проти компанії через витік даних 50 мільйонів людей, включаючи списки друзів і телефонних контактів.