69 фрагментів тіл у трунах інших людей - результати ексгумації жертв Смоленської катастрофи

Висновки експертів, які працювали над ексгумацією й експертизою 77 тіл загиблих у Смоленській катастрофі, шокують: у могилах інших жертв катастрофи було знайдено 69 людських останків від 26 осіб

Про це поінформувала видавництво РАР речниця Національної прокуратури Ева Бялик.

“Дослідження експертів, які працювали під час ексгумацій і судмедекспертиз жертв Смоленської катастрофи викликають шок: виявлено 69 фрагментів тіл 26-ти осіб, які були у трунах інших жертв катастрофи”,- заявила Бялік.

Дослідники виявили, що два тіла були підмінені. Підміна шести інших тіл була виявлена окружною військовою прокуратурою ще раніше. У деяких могилах, і навіть всередині трупів, були виявлені сторонні предмети: гумові рукавиці, пакети, пляшки й флакони з дезінфікуючими засобами.

Окрім того, документація з проведення судмедекспертиз жертв у Москві у 90% випадків має серйозні помилки. Так, російські експерти називали внутрішні органи загиблих, яких вони насправді не мали. Серед 30% загиблих судмедекспертизи у Москві зовсім не проводились.

Експерти вже провели 77 ексгумацій і підготували генетичні, токсикологічні та гістопатологічні експертизи. У лабораторіях Великої Британії, Італії та Північної Ірландії плануються експертизи на предмет наявності слідів вибухових матеріалів.

Тіла загиблих були одразу поховані після того, як їх перевезли з Росії до Польщі. Повторні експертизи в Польщі не проводились. Тому Національна прокуратура країни розпочала слідство у справі халатності відповідальних осіб в РП, які не взялися за проведення судмедекспертиз.