Росія зіб'є ракети США, якщо вони атакують Сирію, - посол

Російський посол каже, що Москва буде готова завдати удару у відповідь, якщо війська США вдарять ракетами по Сирії

Про це заявив посол Росії у Лівані Олександр Засипкін, передає видання Reuters.

Він пояснив, що, говорячи про це, має на увазі заяву президента Володимира Путіна і начальника Генштабу збройних сил Росії.

Ще 13 березня російські війська зауважили, що вони дадуть відповідь на будь-який удар США по Сирії, націлившись на будь-які ракети і пускові установки, які будуть брати участь в цьому нападі.

"Якщо американцями буде завдано удар, то ракети будуть збиті і навіть місця, з яких були запущені ракети, - будуть уражені", - наголосив Засипкін. 

Раніше американські високопосадовці розповіли, що влада США розглядає багатонаціональну військову відповідь через використання Сирією хімічної зброї у Гуті. ТОді експерти з питань військових дій у Сирії зауважили, що Франція та, ймовірно, Британія і країни Близького Сходу можуть стати потенційними партнерами в будь-якій військовій операції США. 

Наразі влада Великої Британії та Франції ще не ухвалили остаточного рішення стосовно військової відповіді уряду Сирії через застосування ним токсичного газу у Східній Гуті. 

Ввечері 10 квітня стало відомо, що ударна група американських кораблів на чолі з авіаносцем "Гаррі Трумен" вирушає з військово-морської бази Норфолк в штаті Віргінія і попрямує у бік Близького Сходу. 

На тлі цього агентство з контролю за повітряним рухом Євроконтроль (Eurocontrol) закликало авіакомпанії проявляти обережність при польотах над східним Середземномор'ям через можливий запуск авіаударів по Сирії. 

Читайте також: Другий Алеппо. Що відбувається у Східній Гуті