Трамп підтвердив: по Сирії завдадуть авіаударів

Президент США Дональд Трамп заявив, що Росії та Сирії варто готуватися, що по території останньої таки завдадуть авіаудару

Про це американський очільник написав у своєму акаунті в Twitter.

"Росія обіцяє збити всі і кожну ракету, які запустять для удару по Сирії. Приготуйся, Росія, тому що вони прийдуть, чудові і нові, і "розумні!". Ви не повинні бути партнерами з твариною (президентом Сирії Башаром Асадом, - ред.), яка вбиває газом свій народ і насолоджується цим", - наголосив Трамп. 

Зазначимо, до цього посол Росії у Лівані Олександр Засипкін заявив, що Москва відповість на будь-який удар США по Сирії: зокрема, зіб'є їхні ракети та завдасть удару у відповідь по пускових установках, які будуть брати участь в цьому нападі.

Раніше американські високопосадовці розповіли, що влада США розглядає багатонаціональну військову відповідь через використання Сирією хімічної зброї у Гуті. ТОді експерти з питань військових дій у Сирії зауважили, що Франція та, ймовірно, Британія і країни Близького Сходу можуть стати потенційними партнерами в будь-якій військовій операції США. 

Наразі влада Великої Британії та Франції ще не ухвалили остаточного рішення стосовно військової відповіді уряду Сирії через застосування ним токсичного газу у Східній Гуті. 

Ввечері 10 квітня стало відомо, що ударна група американських кораблів на чолі з авіаносцем "Гаррі Трумен" вирушає з військово-морської бази Норфолк в штаті Віргінія і попрямує у бік Близького Сходу. 

На тлі цього агентство з контролю за повітряним рухом Євроконтроль (Eurocontrol) закликало авіакомпанії проявляти обережність при польотах над східним Середземномор'ям через можливий запуск авіаударів по Сирії. 

Читайте також: Другий Алеппо. Що відбувається у Східній Гуті