Британія близька до наступу на Сирію: літаки і підводні човни у бойовій готовності, - ЗМІ

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей готова приєднатися до спільної наступальної операції США проти режиму Башара Асада в Сирії у відповідь на застосування ним хімічної зброї

Про це повідомляє видання The Times з посиланням на власні джерела серед британського уряду. 

Зазначається, що Мей хоче відкрити шлях для того, щоб її країна приєдналася до спільного військового наступу на чолі зі США проти Сирії.

Через це очільниця уряду скликає засідання Кабінету міністрів, аби відповідне рішення про наступ було ухвалено якомога швидше.  

Інше джерело видання також зауважило, що на військово-повітряній базі Акротірі на півдні острова вже почали розгортати авіацію, а британські літаки на базі на Кіпрі вже у бойовій готовності. 

Тим часом видання The Daily Telegraph повідомляє, що, за даними джерел, Мей вже наказала британським підводним човнам наблизитися до Сирії на відстань ракетного удару. Авіаудари, каже співрозмовник видання, можуть початися вже ввечері 12 квітня.

Раніше американські високопосадовці розповіли, що влада США розглядає багатонаціональну військову відповідь через використання Сирією хімічної зброї у Гуті. ТОді експерти з питань військових дій у Сирії зауважили, що Франція та, ймовірно, Британія і країни Близького Сходу можуть стати потенційними партнерами в будь-якій військовій операції США. 

Читайте також: Другий Алеппо. Що відбувається у Східній Гуті