США обрали 8 цілей у Сирії, по яких можуть вдарити ракетами, - ЗМІ

Американська влада визначила вісім цілей у Сирії, по яких може завдати авіаударів

Про це повідомляє видання CNBC з посиланням на власні джерела. 

У Білому домі напередодні зауважили, що президент Дональд Трамп зустрівся зі своєю командою з питань національної безпеки в четвер, щоб обговорити ситуацію в Сирії.

Попри це, за даними адміністрації президента, під час зустрічі так і не було вирішено, чи використовувати військову силу у відповідь на дії режиму Башара Асада. 

Втім, як розповів співрозмовник видання, США розглядають можливість завдання восьми потенційних авіаударів. Зокрема, американські ракети можуть уразити два сирійських аеродроми, дослідний центр і об'єкт, де розробляється хімічна зброя.

Джерело також додало, що сирійські військові перекинули значну кількість повітряних ресурсів на аеродроми, контрольовані Росією, в надії на те, що Вашингтон не захоче завдати удару по ним.

Зазначимо, 11 квітня американський президент написав у Twitter, що Росія вже може готуватися збивати ракети, адже авіаудару по Сирії таки буде завдано. Згодом очільник Пентагону Джеймс Меттіс заявив, що Міноборони готове до військового сценарію у Сирії. 

12 квітня Трамп знову написав у Twitter, що авіаударів по Сирії можуть завдати вже дуже скоро. 

Читайте також: Другий Алеппо. Що відбувається у Східній Гуті

Раніше американські високопосадовці розповіли, що влада США розглядає багатонаціональну військову відповідь через використання Сирією хімічної зброї у Гуті. ТОді експерти з питань військових дій у Сирії зауважили, що Франція та, ймовірно, Британія і країни Близького Сходу можуть стати потенційними партнерами в будь-якій військовій операції США.