Дональда Туска допитають у справі Смоленської катастрофи

Голова Ради Європи й колишній прем'єр Польщі Дональд Туск свідчить у суді у справі організації візиту президента Польщі й урядової делегації до Смоленська 2010 року

Про це повідомляє tvn24.pl

Дональд Туск виступає в якості свідка в справі кольшнього очільника власної канцелярії Томаша Арабскєго, а також чотирьох інших урядовців, яких звинувачують у недбалому ставленні до своїх службових обов'язків під час підготовки до візиту президента Леха Качинського до Катиня у 2010 році.

Слухання розпочалося 23 квітня о 10 годині в районному варшавському суді.

На питання прокурора, чи в адміністрації прем'єра проводилися якісь слухання щодо організації візиту урядової делегації до Катиня, Туск відповів, що не виключає таких дій, але сам був на той час зайнятий іншими завданнями.

Голова Ради Європи заявив, що не втручався особисто у вибір аеропорту для приземлення урядового літака. Туск заявив, що не мав жодних сумнівів у безпеці військового аеропорту під Смоленськом.

“Зараз я не можу сказати, чи хтось мене інформував”, - відповів колишній очільник уряду на питання, чи знав про якісь недоліки в організації візиту президента до Катиня. Додав, що роботу очільника своєї адміністрації Томаша Арабскєго оцінює на найвищому рівні.

Дональд Туск був прем'єр-міністром Польщі з 2007 по 2014 рік. У 2014 році був обраний головою Ради Європи, у 2017 році був переобраний на цю посаду.