Навіщо США написали Луценку листа щодо справи Манафорта. Пояснення сенатора

Американські сенатори написали генпрокурору Юрію Луценку листа щодо розслідувань у справі екс-голови виборчої кампанії президента США Дональда Трампа Пола Манафорта, щоб посприяти розслідуванню

Про це заявив сенатор-демократ Бен Кардін у коментарі "Укрінформу".

Він зауважив, що меседж, який демократи виклали у листі до Генпрокуратури, був дуже чітким: сенатори не хочуть, щоби будь-хто втручався в розслідування спецпрокурора США Роберт Мюллера.

"Ми не хочемо втручання з боку Конгресу, ми не хочемо втручання з боку президента, ми хочемо повної співпраці",- наголосив Кардін.

За його словами, американці та міжнародна спільнота хочуть, щоб Мюллер "мав доступ до інформації, яку потребує".

"Отже, послання було дуже ясним: просто співпрацюйте", - підсумував Кардін.

Нагадаємо, видання The New York Times напередодні написало, що в Україні заморозили розслідування чотирьох справ, пов'язаних з Манафортом. 

Видання зазначає, що рішення припинити розслідування генпрокурор Юрій Луценко ухвалив тоді, коли адміністрація президента США Дональда Трампа завершувала плани з продажу протитанкових ракет Javelin Україні.

У Генпрокуратурі на це відповіли, що були відверто здивовані публікацією американського видання щодо призупинення співпраці ГПУ з правоохоронними органами США. 

Згодом Луценко заявив, що ГПУ планує об'єднати зусилля з ФБР в розслідуванні справи Манафорта. Натомість сенатори США написали очільнику Генпрокуратури відкритого листа, у якому просили Луценка пояснити, як відбувається розслідування щодо Манафорта.