Жебрівський пояснив, чому забезпечує водою окуповані Донецьк та Горлівку

У випадку припинення водопостачання до утримуваних російсько-терористичними військами міст Донецьк та Горлівка без води може опинитися Маріуполь

Про це заявив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський в ефірі щотижневої програми "Вердикт" з Сергієм Руденком на телеканалі Еспресо.TV.

"Водогін починається - перший підйом це Миколаївка під Слов'янськом - іде в Горлівку, заходить в Донецьк. Потім в Ясинуватський район і йде на Маріуполь. На сьогоднішній день ми змушені постачати воду по цьому водогону. Вони (споживачі з окупованих ранів - ред.) більше 3 млрд грн нам винні за старими тарифами, ще довоєнними. І сьогодні в достатньо важкій ситуації компанія "Вода Донбасу". Зупинити (воду для окупантів - ред.), як в Луганській області, ми не можемо, тому що ми відріжемо від води Маріуполь, Волноваху, Нікольський і Мангушський райони", - зазначив посадовець.

Таку ситуацію він вважає "катастрофічною".

Читайте також: Чигарі Південного. Що за селище звільнили ЗСУ

При цьому у прифронтовій смузі наразі існує вже значно менше проблем із забезпеченням населення електрикою та газом, додав керівник області.

"Забезпечені всі населені пункти на лінії розмежування, крім двох, де ми не можемо підвести, тому що обстріли постійні. Опитне у нас і ще один населений пункт невеличний - без електроенергії. В усіх інших забезпечення електроенергією йде з території, контрольованою українською владою", - повідомив Жебрівський.

Читайте такожГорлівка: від війни до тилу

Що ж стосується забезпечення газом, то вздовж лінії фронту є "три проблемні точки":

"Перша локація - це Авдіївка і 7 населених пунктів Ясинуватського району. Я думаю, що ми дотиснемо облгаз і пустимо найближчим часом газ у ці населені пункти... І ще це Мар'їнка і Красногорівка, де ми відновили газопостачання з контрольованої території, але ГРП знаходиться за 200 м від окопів орків. Й вони нам не дають проінсталювати. І зараз ми робимо проект, для того щоб все ж таки пустити газ у Мар'їнку і Красногорівку".