Вчені показали, як виглядає "ідеальна жінка" з точку зору еволюції. Результат жахає

Професор Бірмінгемського університету, антрополог Еліс Робертс представила "ідеальну версію" себе, позбавлену всіх еволюційних недоліків, властивих тілу людини

Про це повідомляє Daily Mail.

"Людський організм, хоча і фантастичний, далекий від досконалості, - пояснює науковиця. - Як фахівець з анатомії, я знаю, що мільйони років еволюції залишили нам безліч збоїв. На мій погляд, нам давно пора привести себе до ладу".

За її словами, люди стали жертвами власного успіху. Все, що потрібно еволюції  - прожити досить довго, щоб передати свої гени. Після того як людина залишила потомство, еволюція не дуже-то про неї піклується. Тому у нас залишаються недоліки, від яких ми не можемо позбутися в її ході. Наприклад, біль в спині вражає багатьох з нас до 50-60 років, коли людина вже не планує продовжувати рід.

Робертс розробила "поліпшену" жінку спеціально для документального фільму, що розповідає про наукові перспективи створення досконалої людини. Антрополог вирішила відступити від канонічних еволюційних процесів і взяти для свого творіння все найкраще з царства тварин.

Людську шкіру вона замінила на жаб'ячу, що виділяє слиз і захищає від ультрафіолету. Систему дихання було взято у птахів - вони ефективніше інших тварин використовують кисень.

Робертс також додала жінці сумку для носіння потомства і додаткові артерії для зменшення ймовірності серцевого нападу. Вуха для свого творіння вона взяла у кажанів. Вона також наділила "ідеальну" жінку пташиними лапами замість ніг - це дозволить збільшити швидкість бігу, однак можливість забиратися на височини зменшиться.

Читайте також: Люди не стануть сильнішими і не будуть жити довше. Вчені пояснюють, чому наш вид досяг межі розвитку