Мамо, мене звільнив робот: у США система самотужки витурила працівника з роботи

Уявіть, що у вас чудова робота, успіхи та прогрес, і тут раптом вас звільнено системою. До того ж, ваше керівництво про це не в курсі і зробити нічого не може

Саме у такій ситуації опинився розробник з Каліфорнії і співзасновник стартапу Renly Ібрагім Діалло, який опублікував пост про те, як автоматична система звільнила його з "великої компанії" , назву якої він не уточнив.

Справа виявилася у помилці: попередній менеджер проекту не продовжив з Діалло договір і система вирішила, що чоловік більше не працює в компанії. Всі пропуски в офіс та акаунти працівника було заблоковано.

Сам Діалло розповідає, що він відповідав за розробку програмного забезпечення і не отримував негативних відгуків від керівництва. Якось побачивши голосове повідомлення від керівника зі словами "Бож, з тобою все гаразд?", він проігнорував його, тому що вирішив, що лист призначався не йому - в компанії працювали його повні тезки.

Того ж дня припинив працювати його пропуск, і щоб дістатися до свого робочого місця чоловіку знадобилася допомога охоронця. Відділ кадрів пообіцяв Діалло розібратися з ситуацією, однак наступного дня все повторилося.

Також чоловік став втрачати доступ до робочих програм на комп'ютері, а один із співробітників повідомив, що обліковий запис Діалло в системі деактивовано. Він не зміг пояснити це нічим, окрім як "технічної помилки"

Було незрозуміло, що відбувається, адже співробітника не планували звільняти, а показники його роботи були на високому рівні.

Коли історія дійшла до глави організації, він наказав службі підтримки повернути доступ до офісу і програм, але в той же день Діалло дізнався, що його контракт розірвано. Охорона попросила Діалло зібрати речі і залишити офіс.

Проблему вдалося вирішити тільки через місяць. Для цього компанії довелося укладати абсолютно новий договір, і весь цей час Діалло не міг продовжити роботу над масштабним проектом, а також не отримував зарплату.

"Система безпеки на роботі виявилася всього лише ілюзією, - пише розробник. - Уявляю собі, що сталося б, якби я допустив в цій компанії який-небудь справжній промах. Автоматика може сильно спрощувати життя в компанії, але повинні бути способи знайти управу на робота, якщо він помилиться".

Читайте також: 6 професій майбутнього очима дизайнерів. Чого нам чекати