Маємо катастрофічну ситуацію з доставкою україномовної преси населенню, - Княжицький

В Україні склалася катастрофічна ситуація з доставкою україномовної преси населенню, зокрема, в Луганській і Донецькій областях

Про це заявив під час погоджувальної ради Верховної Ради України голова Комітету з питань культури і духовності народний депутат Микола Княжицький, передає Еспресо.TV.

"Ми справді маємо катастрофічну ситуацію з доставкою україномовної преси, а на фоні роздержавлення, яке відбувається зараз, і гібридної війни ми фактично знищуємо один із способів комунікації з нашим населенням", - сказав Княжицький.

У зв'язку з цим депутат закликав підтримати законопроекти щодо мораторію на підняття цін на доставку україномовних друкованих видань, а також щодо підтримки журналістів і ЗМІ Донецької та Луганської областей.

"Просив би підтримати №№8114, 8291, які вже стоять у першому читанні на вівторок і стосуються підтримки журналістів і ЗМІ Донецької та Луганської областей, а також мораторію на підняття тарифів на доставку україномовних друкованих видань на території України і періодичних регіональних місцевих видань на території Донецької та Луганської областей", - сказав Княжицький.

Крім того, депутат просить підтримати законопроект №8266 про Український культурний фонд, який передбачає реалізацію майнових і неймайнових прав Фонду, підтримку проектів. механізм фінансування тощо.

"Нам треба розблокувати фінансування і підтримку української культури", - наголосив Княжицький.

Також голова Комітету з питань культури і духовності попросив включити у порядок денний законопроект власного авторства №8494 про прозорість фінансування медіа.