Комітет Ради не визначився з правкою про апеляції у антикорупційних справах

Комітет з питань правової політики і правосуддя ВР рекомендував парламенту прийняти в цілому законопроект про внесення змін до закону про судоустрій і статус суддів у зв'язку з прийняттям закону про Вищий антикорупційний суд

Про це повідомляє Еспресо.TV.

При цьому комітет не визначився з формулюванням правки про апеляцію в антикорупційних кримінальних справах.

У зв'язку з цим комітет рекомендував парламенту прийняти законопроект №7441 з урахуванням пропозиції про те, що сесійна зала визначиться з тим, в якому саме формулюванні підтримувати правку щодо апеляції.

Голова комітету Руслан Князевич пояснив, що коли між депутатами буде знайдено компроміс щодо цієї поправки, комітет може знову зібратися для того, щоб її розглянути і схвалити. Або це питання буде винесено на розгляд сесійної зали парламенту.

"Що пропонує МВФ? У листі вони пишуть, що всі справи, які підслідні НАБУ, а це тисячі справ і по окремих є вже вироки, тепер все має зупинитися, і передається справа до Вищого антикорупційного суду. Там вже починається розгляд з самого початку від першої інстанції", - сказав Князевич.

21 червня Верховна Рада ухвалила за основу законопроект №7441, яким пропонується врегулювати питання організації і діяльності Вищого антикорупційного суду і гарантій діяльності його суддів.