Вчені створили безпечного робота-мисливця для риб

Американські інженери створили робота-мисливця для безпечного відлову риби та інших морських організмів в дослідницьких цілях

Як йдеться в журналі Science Robotics, він приводиться в дію одним мотором і складається до того, як риба встигне виплисти.

Випробування на глибині декількох метрів показали працездатність пристрою навіть на швидких видах морських тварин, таких як кальмар, розповідають розробники.

Для пристрою використали техніку орігамі, що дозволяє перетворити пласку конструкцію в об'ємну. У складеному вигляді захоплення являє собою додекаедр з допоміжними конструкціями, які забезпечують складання.

Інженери вже змогли успішно зловити кілька організмів, в тому числі швидких, наприклад, кальмара. У майбутньому вони планують доповнити пристрій камерою для швидкого збору даних про морський організм без його підйому на поверхню.

Читайте також: Не бійтеся акул, бійтеся комах. У кого з тварин більше шансів вас вбити

  • Два види австралійських сумчастих мишей потрапили в список тварин під загрозою вимирання через "суїцидальні сексуальні практики". Вони просто забагато спаровуються.
  • Раніше біологи опублікували унікальне відео з рибами-вудильниками, зняте в Атлантиці на глибині 800 метрів. вченим вперше вдалося зняти спаровування цих риб.
  • За допомогою гризунів вчені хочуть обдурити смерть: голі землекопи живуть незвично довго для ссавців свого розміру, майже не відчувають болю, стійкі до раку, а також здатні затримувати дихання на 18 хвилин, тож давно привертають увагу вчених, які працюють над загадкою старіння.