Штучне м'ясо мишей для котів-вегетаріанців: навіщо британський стартап лабораторно виростить альтернативу "живому корму"

Британець Райан Бетенкорт запустив стартап Wild Earth, який вирощуватиме м'ясо мишей з їх власних клітин у лабораторних умовах

Як пише Business Insider, компанія буде вирощувати м'ясо виключно для харчування кішок, які, з ідеологічних міркувань власників, не повинні їсти м'ясо справжніх тварин.

Нещодавно засновник PayPal Пітер Тіль вирішив інвестувати в Wild Earth більше $500 тис.

Наразі стартап збирається побудувати лабораторію для культивування м'яса. "Люди, у яких немає кішок, думають, що це божевілля. Ті, у кого вони є - вважають, що це геніально", - заявив Бетенкорт.

Учасники ринку культивованих м'яса вважають, що Бетенкорт дискредитує всю галузь, оскільки люди ще не до кінця готові їсти м'ясо, вирощене з клітин в лабораторії, а історія з Wild Earth ще сильніше відлякає їх.

"Це може вплинути на думку людей, покупці почнуть асоціювати  "чисте м'ясо" з продуктами низької якості, з кормом для тварин", - розповів засновник стартапу Aleph Farms Дідьє Тубія.

Бетенкорт у відповідь додає, що радикально не згоден з позицією конкурентів, додавши, що штучне м'ясо для споживання людьми з'явиться на ринку набагато раніше, ніж його компанія виростить першу партію м'яса мишей для кішок.

"Точно так само існує рослинний протеїн для людини та культивоване м'ясо для людей, і ми хочемо переконатися, що це також стосується і наших домашніх тварин", - сказав Бетенкур. 

Читайте також: Не бійтеся акул, бійтеся комах. У кого з тварин більше шансів вас вбити

  • Два види австралійських сумчастих мишей потрапили в список тварин під загрозою вимирання через "суїцидальні сексуальні практики". Вони просто забагато спаровуються.
  • Раніше біологи опублікували унікальне відео з рибами-вудильниками, зняте в Атлантиці на глибині 800 метрів. вченим вперше вдалося зняти спаровування цих риб.
  • За допомогою гризунів вчені хочуть обдурити смерть: голі землекопи живуть незвично довго для ссавців свого розміру, майже не відчувають болю, стійкі до раку, а також здатні затримувати дихання на 18 хвилин, тож давно привертають увагу вчених, які працюють над загадкою старіння.