Вчені підрахували, скільки вірусів живе на Землі

Враховуючи, що це одна з найпоширеніших і найдавніших форм життя на планеті, цифра вражає

Як йдеться в дослідженні, опублікованому на сайті International Society for Microbial Ecology Journal, всього на Землі існує 10 в 39 ступені таких мікроорганізмів ( ця цифра виглядає як 1,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000 і має назву додецильйон). При цьому вчені вважають, що їх більше, ніж зірок у вивченому Всесвіті. 

Якщо вибудувати ланцюжок з усіх вірусів на Землі, вона витягнеться на 100 млн світлових років. Щодня кожен квадратний метр планети покривають 800 млн організмів.

"Приблизно 20 років тому ми почали знаходити генетично схожі віруси, розкидані по різних місцях по всьому світу. Ця перевага довгоживучих вірусів, які подорожують по атмосфері, імовірно, пояснює, наші знахідки - очевидно, вони подорожують по атмосфері з одного континенту на інший" - каже Кертіс Саттл, вірусолог Університету Британської Колумбії.

Щодня з поверхні Землі виносяться трильйони вірусів, при цьому в подальшому вони в атмосфері піддаються переносу на великі відстані.

При цьому величезну кількість їх переносять сигнатури - це значить, що вони піднімаються в повітря за допомогою водяної пари. Вони можуть чіплятися за бактерії і невеликі органічні частки, що дозволяє переміщатися в атмосфері на величезні відстані.

Читайте також: Не бійтеся акул, бійтеся комах. У кого з тварин більше шансів вас вбити

Два види австралійських сумчастих мишей потрапили в список тварин під загрозою вимирання через "суїцидальні сексуальні практики". Вони просто забагато спаровуються.

Раніше біологи опублікували унікальне відео з рибами-вудильниками, зняте в Атлантиці на глибині 800 метрів. вченим вперше вдалося зняти спаровування цих риб.

За допомогою гризунів вчені хочуть обдурити смерть: голі землекопи живуть незвично довго для ссавців свого розміру, майже не відчувають болю, стійкі до раку, а також здатні затримувати дихання на 18 хвилин, тож давно привертають увагу вчених, які працюють над загадкою старіння.