Ілон Маск провів таємні збори науковців щодо колонізації Марса

Ілон Маск і кілька топ-менеджерів компанії SpaceX на цьому тижні провели зустріч з 60 геологами, астробіологами і космічними інженерами, в тому числі з NASA, на якій обговорили плани з колонізації Марса

Як повідомляє видання ARS Techica з посиланням на джерела, учасників зустрічі попросили зберегти в таємниці свою участь в ній і результати обговорення.

Конференцію провели в одному з провідних палеонтологічних центрів - Університеті Колорадо в Боулдері.

В ході зустрічі представники SpaceX обговорили з дослідниками плюси і мінуси своєї ідеї колонізації Марса. Зокрема, мова йшла про побудову і можливості важкої ракети BFR, а також про розробку технологій життєзабезпечення, необхідних для будівництва колонії на червоній планеті.

За словами джерел видань, ні до якого конкретного рішення учасники не прийшли, однак домовилися проводити зустрічі на регулярній основі. У SpaceX і Університеті Колорадо не підтвердили і не спростували факт проведення конференції.

SpaceX планує відправити два кораблі постачання на Марс в найближчі чотири роки. До 2024 року на Червоній планеті повинні висадитися перші люди. Після цього на Марсі побудують космічний порт, місто, а згодом ця планета стане такою ж населеною, як і Земля, планують в компанії.