Вчені з'ясували, чи можуть свині відрізнити обличчя людей від потилиці

Вчені з Віденського університету з'ясували, що свині здатні відрізнити обличчя людини від потилиці

Як йдеться в дослідженні, опублікованому в журналі Applied Animal Behaviour Science, тварини змогли розпізнати навіть обличчя людей, яких жодного разу не бачили. 

Експеримент проводився на 33 свинях, які прожили поруч з людиною як мінімум два роки. Тваринам показували зображення жіночого обличчя або потилиці, а за правильний вибір давали частування - шматок яблука.

Коли свині навчилися розпізнавати людину в різних ракурсах, їх розділили на дві групи - перша отримувала частування за правильне визначення потилиці людини, друга - особи. В результаті 31 з 33 тварин вгадали  в 80% випадків.

При цьому вчені відзначили, що відсоток вірних відповідей падає в два рази, коли тваринам показують зображення обличчя з неправильним розташуванням носа, очей і рота на ньому. Це означає, що особини сприймають образ особи цілком, з усіма його деталями, вважають дослідники.

Читайте також: Не бійтеся акул, бійтеся комах. У кого з тварин більше шансів вас вбити

  • Два види австралійських сумчастих мишей потрапили в список тварин під загрозою вимирання через "суїцидальні сексуальні практики". Вони просто забагато спаровуються.
  • Раніше біологи опублікували унікальне відео з рибами-вудильниками, зняте в Атлантиці на глибині 800 метрів. вченим вперше вдалося зняти спаровування цих риб.
  • За допомогою гризунів вчені хочуть обдурити смерть: голі землекопи живуть незвично довго для ссавців свого розміру, майже не відчувають болю, стійкі до раку, а також здатні затримувати дихання на 18 хвилин, тож давно привертають увагу вчених, які працюють над загадкою старіння.