Вчені запропонували новий план колонізації Марса

Вчені з Федеральної політехнічної школи Лозанни представили план колонізації Марса з розміщенням житлових модулів та екраном для захисту від радіації

Робота опублікована в журналі Discover.

Автори вважають, що найкраще місце для розміщення колоній - полюса планети, оскільки на них знаходяться великі запаси льоду, вуглекислого газу, заліза, кремнію та сірки.

Паливо астронавти зможуть добувати з водню і метанолу, а їжу і воду - за допомогою установок, які вони привезуть з собою із Землі.

Будівництвом житлових модулів займуться роботи - вони зведуть центральне ядро ​​поселення з житловими відсіками, трьома капсулами, які будуть служити перехідними і дозволять мінімізувати різницю в тиску на поверхні планети і всередині ядра.

Також машини побудують купол з поліетиленових ниток і льоду, який дозволить захистити астронавтів від радіації. Потім на планету прибудуть перші люди - екіпаж з шести людей привезе з собою їжу і батареї, які спустять на поверхню за допомогою "небесних кранів", і пробудуть на Марсі шість місяців.

Кращий час для відправки експедиції на Марс - полярне літо, вважають дослідники. Якщо людина приземлиться на планеті в цей період, то зможе провести під сонцем 288 днів.А після того як вони проживуть на базі вже близько дев'яти місяців, екіпаж повернувся б додому.

Читайте також: Знайти 20 тисяч екзопланет за 2 роки. Все, що варто знати про новий телескоп від NASA