Катастрофа МН17: Росія заявила, що слідчі брешуть про російський "Бук", а ракета була українською

У Міноборони Росії заявили, що рейс МН17 над Донбасом у 2014 році збили українською ракетою, а міжнародна слідча група сфальшувала дані про переміщення російської установки "Бук" на окуповану територію України

Про це повідомляє російське видання "Медуза".

Так, начальник головного ракетно-артилерійського управління Міноборони Росії генерал-лейтенант Микола Паршин заявив на прес-конференції, що малайзійський Boeing рейсу МН17 збили ракетою 9М38. За словами російського військового, цю ракету виготовили 24 грудня 1986 року на Долгопрудненському науково-виробничому підприємстві (Московська область) і за 5 днів залізницею відправили до військової частини №20152 зенітно-ракетної бригади в Тернопільській області України.

Російський військовий стверджує, що ці дані росіяни отримали завдяки серійним номерам сопла і двигуна ракети, представленим в травні 2018 року міжнародною слідчою групою, що розслідує катастрофу. Дані про цю ракету нібито є в архівах Долгопрудненського науково-виробничого підприємства і мали гриф "Цілком таємно", поки Міноборони РФ не розсекретило їх.

Читайте також. Три роки брехні. Як Росію наздоганяє правда про збитий малайзійський Боїнг

Також у Міноборони Росії заявили, що у відеоматеріалах міжнародної слідчої групи щодо переміщення "Бука" російські експерти нібито знайшли "невідповідності". Крім того, Міноборони РФ представило аудіозапис "переговорів українських військових", нібито зроблений в Одеській області перед навчаннями в 2016 році. На аудіозапису один із "учасників розмови" каже про можливість "збити ще один малайзійський Boeing". Росіяни стверджують, що голос належить полковнику ЗСУ Руслану Гринчаку.

Читайте такожДевід Саттер та Джеррі Скіннер: росіяни навмисно збили пасажирський літак