Піца з джемом і креветками: студенти MIT започаткували челендж зі штучним інтелектом

Студенти МІТ на чолі з вченим Пінар Янар Даг започаткували челендж "як згенерувати (майже) все на світі", суть якого в щотижневому створенні різних речей за участі штучного інтелекту

Про це пише CNBC.

Штучний інтелект від MIT вивчив сотні рецептів піци і склав кілька найцікавіших. При цьому багато з них вийшли досить дивними - без сиру, соусу або з вигаданими інгредієнтами - "топінг з рубцового горіха" або "сир з карамелі".

"В цілому штучний інтелект зазвичай дуже добре об'єднує різні шматки інформації, але не обходиться без сюрпризів. У нашому експерименті машина запропонувала об'єднати креветки, італійські сосиски і джем, який взяла з рецепта солодкої піци", - каже Даг.

Студенти звернулися до шеф-кухаря і власника піцерії Crush Pizza в Бостоні Тоні Несері з проханням доопрацювати рецепт і зробити з нього піцу.

У підсумку він зробив піцу за рецептами нейромережі з чорницею, шпинатом і фетою; беконом, авокадо і персиками; креветками, джемом і італійськими сосисками; бататом, бобами і сиром брі; абрикосом, грушею, журавлиною і рікоттою. При цьому команді найбільше сподобалася піца з креветок і джему.

Студенти додають, що основна мета челенджу - довести, що поки штучного інтелекту зовсім не варто боятися, а над багатьма його пропозиціями навіть можна жартувати.

Читайте також: Всі говорять про штучний інтелект. Простими словами пояснимо, що це