Зонд Parker Solar надіслав перший знімок на шляху до Сонця

Космічний апарат Parker Solar Probe, що прямує до Сонця, зробив свій перший знімок

Про це йдеться на сайті NASA.

Минулого місяця NASA запустило апарат Parker Solar Probe, який повинен наблизитися до Сонця на рекордну відстань у шість мільйонів кілометрів.

Наразі вчені тестують інструменти зонда: випускають антени апарата, призначені для вимірювання електричних полів сонячної атмосфери (корони Сонця), перевіряють Solar Probe Analyzers (два електростратичних аналізатора), які будуть відслідковувати сонячні вітри, а також оцінюють роботу Solar Probe Cup - циліндра Фарадея , який буде вивчати найпоширеніші частинки сонячного вітру (електрони, протони і іони гелію).

Захований за тепловим щитом апарату, інструмент Wide-field Imager for Solar Probe (WISPR) також буде відігравати важливу роль в даній місії. Оптичний телескоп повинен буде отримувати зображення сонячної корони і внутрішньої геліосфери з безпрецедентною деталізацією.

Згідно з планами місії, зближення з Сонцем зонда займе сім років: він змінить 24 орбіти, з кожним разом підходячи все ближче до зірки. Під час найближчого підльоту - який, як очікується, відбудеться в грудні 2024 року - апарат буде від Сонця на відстані близько шести мільйонів кілометрів (так близько до зірки не підходив жоден рукотворний об'єкт).

Читайте також: Знайти 20 тисяч екзопланет за 2 роки. Все, що варто знати про новий телескоп від NASA