Отруєння Скрипалів: під псевдонімом "Боширов" сховався полковник ГРУ, - Bellingcat

"Руслан Боширов", якого підозрюють у отруєнні Скрипалів, - це псевдонім полковника Головного розвідувального управління російського міноборони Анатолія Чепиги

Про це повідомляється в спільному розслідуванні Bellingcat і The Insider.

За даними розслідувачів, підозрюваному в отруєнні колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля, було присуджено звання Героя Росії. Bellingcat посилається на декілька джерел, знайомих з "Бошировим" , які підтвердили його особу.

Розслідувачі наводять деталі його біографії. Зокрема, стверджується, що він служив в 14-ій бригаді спецназу в Хабаровську, брав участь в Другій чеченській війні і був помічений недалеко від російсько-української кордону у кінці 2014 року.

У розслідуванні говориться, що псевдонім "Руслан Боширов" з'явився в 2010 році, тоді ж полковник ГРУ отримав паспорт на це ім'я і переїхав в Москву. Звання Героя Росії йому було присуджено в 2014 році. Ім'я Анатолія Чепиги і присудження йому цієї нагороди згадані на сайті "Далекосхідного вищого загальновійськового командного училища". Людину, зовні схожу на "Боширова", журналісти виявили на фотографії випускників навчального закладу.