Voyager 2 скоро вийде у міжзоряний простір. Це другий такий об'єкт в історії

Зонд Voyager 2 скоро стане другим в історії космічним апаратом, який вийде в міжзоряний простір, покинувши Сонячну систему та геліосферу

Про це йдеться на сайті NASA.

Прилади зонда фіксують збільшення рівня високоенергетичних заряджених частинок міжзоряного походження - космічних променів. Зараз Voyager 2 перебуває на відстані 17,7 млрд км від Землі - щоб уявити таку цифру, візьміть відстань від Землі до Сонця, і помножете її на 118.

Voyager 2 запустили ще у 1977 році: він мав досліджувати Плутон, далекі куточки Сонячної системи і врешті міжзоряний простір.  Його "старший брат" - Voyager 1 вийшов в міжзоряний простір у 2013 році. 

Довідка:

Геліосфера - область навколосонячного простору, яка представляє собою особливу "бульбашку", що роздувається сонячним вітром. Цей простір захищає Сонячну систему від космічного випромінювання.

Однак члени команди Voyager відзначають, що збільшення космічних променів не є остаточним ознакою того, що зонд скоро збирається перетнути межі геліосфери. Voyager 2 перебуває в іншому її закутку, ніж був Voyager 1, і можливі відмінності в цих місцях розташування сповільнять вихід за межі геліосфери.

"Ми спостерігаємо зміни в навколишньому середовищі навколо Voyager 2, в цьому немає ніяких сумнівів", - сказав учений-дослідник Voyager Ед Стоун. "Ми збираємося багато чому навчитися в найближчі місяці, але ми досі не знаємо, коли ми досягнемо межі. Ми ще не там - це одне, що я можу сказати з упевненістю".

Читайте також: Перший турист до Місяця: кого Ілон Маск запустить у космос на найпотужнішій ракеті SpaceX