Робот Софія вперше в Україні: як андроїд поспілкувався з журналістами та Гройсманом

Робот Софія вперше завітала до України і вже встигла поспілкувалася з прем'єр-міністром та журналістами

Про це повідомляє 5 канал.
 
Софія - найвідоміший представник технологій штучного інтелекту в медійному просторі. Вона вміє підтримувати бесіду, відтворює до 72 правдоподібних виразів обличчя, робить провокативні заяви і жартує про Ілона Маска та знищення людства. 

 Прем'єр-міністр спитав Софію, що вона знає  про Україну.  "На території України зосереджено чверть запасів чорнозему на Землі. Перший в світі найбільший вантажопідйомний літак Мрія був розроблений українським конструкторським бюро "Антонов", – відповів робот.

Штучний інтелект робота три роки тому презентувала гонконгська компанія Hanson Robotics. Офіційно, гіноїд має громадянство Саудівської Аравії. Розмовляє англійською та російською, розрізняє кольори, розпізнає обличчя та може виразити 72 емоції. Але не ходить та не танцює.

"Багато з вас очікували, що Софія сама зайде в цю кімнату. Багато думали, що вона зможе станцювати, але я хочу спростувати цю інформацію, – насправді цього робити самостійно вона ще не вміє", – розводить руками Девід Чен.

Директор компанії-розробника розповів: відповіді Софії здебільшого запрограмовані. Інформацію вона шукає в інтернеті, а всі її знання зберігаються в мережевому сховищі. Говорити експромтом може, але їй це складно. На запитання журналістів Софія відповідає: не визначилася, в якій сфері хотіла би працювати, називає себе громадянкою світу, впевнена – кохання між людиною та роботом цілком можливе, а також спростовує думку, що штучний інтелект може перевершити людину.

"Як на мене, це вигадка. Насправді, роботи створені, щоби співпрацювати з людьми. Я ними створена, повністю від них залежна, і так буде завжди. Я виконую лише завдання людей і ті, які запрограмовані у моїй системі", – запевняє робот.

На завершення заходу компанії-розробники Софії та українське Держагентство з питань електронного урядування підписали Меморандум про співпрацю, який має посприяти розвитку штучного інтелекту в Україні та створенню науково-дослідного центру з робототехніки.

Читайте також: Всі говорять про штучний інтелект. Простими словами пояснимо, що це