Біля Києво-Печерської лаври затримали біля 100 підозрілих "семінаристів"

Ввечері у неділю, 14 жовтня 2018 року, у Києві Нацполіція доставила до відділку близько 100 осіб, які перебували біля підконтрольної церкві Московського патріархату Києво-Печерської лаври

Про це повідомив голова київської поліції Андрій Крищенко, інформує Українська правда.

"Біля Києво-Печерської лаври виявлено близько сотні осіб, яких доставили до управління поліції для встановлення їх анкетних даних та проведення профілактичної бесіди", - зазначив Крищенко.

Читайте також: Всі говорять про томос, але що це означає

За його словами, напередодні святкувань правоохоронці провели серйозну профілактичну роботу із організаторами та учасниками заходів, зокрема постійно працювала поліція діалогу, яка роз’яснювала норми чинного законодавства, а також повідомляли, що у випадку виявлення підозрілих осіб поліція буде реагувати і з’ясовувати мотиви їхнього перебування в тому чи іншому місці.

Читайте також: Як Києво-Печерська лавра виховувала бойовиків для Гіркіна

"Я неодноразово наголошував, що ми зможемо захистити усі культові споруди і не допустимо будь-яких актів вандалізму, захоплень тощо. Поліція не потребує допомоги сторонніх осіб, якщо вони не є членами громадських формувань з охорони громадського порядку, які належним чином зареєстровані. У нас достатньо сил і засобів, аби забезпечити порядок на території міста", - сказав голова київської поліції.

Читайте також: Найбільші православні святині України, які захопив Московський патріархат

Він також повідомив, що загалом масові заходи у неділю в Києві пройшли без грубих порушень правопорядку.

За словами Крищенка, марш від парку імені Тараса Шевченка до Європейської площі пройшов спокійно, участь у ході взяли близько 15 тис. людей. Нараз ітам відбувається концерт рок-гурту "Кому Вниз".