Вчені розробили штучний інтелект, який вигадує нові парфуми

Компанія Symrise - один з лідерів парфумерного ринку та IBM Research розробили штучний інтелект Philyra, який розроблятиме нові запахи парфумів

Про це пише Vox.

Нейромережа допомагатиме парфумерам знаходити запахи наступного покоління та аналізуватиме тисячі інгредієнтів, хімічних формул і тенденцій для отримання унікальних і безпечних для людини комбінацій.

Такі технології дозволять виявити комбінації, які досі ніколи не використовувалися парфумерами та зможуть створювати запахи для вузької аудиторії.

Річард Гудвін, один з розробників Philyra описує ШІ як "систему, яка навчилася створювати аромат, подібно помічнику майстра".

"Точно так само, як учень дізнається від майстра, які комбінації інгредієнтів працюватимуть добре, наприклад, що було б гарною заміною для апельсинового масла і коли додати рожеве масло замість лимона, машинне навчання створить аромат, де формула працюватиме найкраще", - говорить він.

Зараз Philyra вже працює над двома запахами, які буде використовувати бразильський бренд O Boticário в середині 2019 року. Інгредієнти цих запахів будуть злегка змінені майстром-парфумером для того, щоб вони краще з'єднувалися зі шкірою.

Читайте також: Всі говорять про штучний інтелект. Простими словами пояснимо, що це