В Одеській ОДА не змогли домовитися з Московським патріархатом, щоб не було провокацій, - ЗМІ

Голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов у п'ятницю, 2 листопада 2018 року, зустрівся з митрополитом Одеським і Ізмаїльським УПЦ Московського патріархату Агафангелом та єпископом Одеським і Балтським УПЦ Київського патріархату Павлом

Подробиці наради повідомляє Думская.net.

Як повідомили в одеській єпархії МП, "під час перемовин обговорювалися питання недопущення провокацій у сфері міжконфесійних відносин, збереження миру і злагоди в Одеському регіоні".

Окрім Максимова з церковними ієрархами розмовляли одеські правоохоронці - начальник УСБУ Олександр Довженко, керівник ГУНП Дмитро Головін, прокурор області Олег Жученко та начальник облуправління культури, національності та релігій Ярослава Рєзнікова.

Читайте також: У пошуках втраченої єдності. Навіщо потрібна українська помісна церква

Пресу на зустріч не запрошували, але джерело видання в ОДА коротко переказало, про що на ній йшлося. За його словами, керівник області та правоохоронці попросили митрополита Агафангела утриматися від протизаконних дій і закликів в зв'язку з останніми подіями навколо надання українській церкві автокефалії, а також запропонували виробити алгоритм врегулювання конфліктних ситуацій.

"Однак розуміння вони не знайшли. Архієрей заявив, що провокації влаштовує тільки православна церква Київського патріархату і Константинопольський патріархат, що УПЦ МП піддається гонінням і т.д., і т.п. Сторони ні про що не домовилися", - зазначається у матеріалі.