У передмісті Києва дитина випала з маршрутки

У п'ятницю, 2 листопада 2018 року, в Ірпені трапилася трагічна подія - школярка випала на ходу з маршрутки

Близько 9-ої години ранку 15-річна учениця 10 класу Олена Сивак їхала до школи № 12 на маршрутці № 7. Під час руху по вулиці Садова (на перехресті із Степанівською) задні дверцята відчинилися і дівчинка випала з транспортного засобу. Унаслідок падіння Оленка отримала тяжкі тілесні ушкодження (закрита черепно-мозкова травма і забій головного мозку) і перебуває зараз на лікуванні в реанімації обласної лікарні, інформує 04597.com.ua.

Лікарі характеризують її стан як середньої ступені важкості. У дівчинки множинні забої головного мозку, які можуть перетворитися на гематоми. Наразі лікарі вживають усі необхідні заходи лікування, прогнозуючи при цьому тривале лікування.

За словами її мами - Антоніни, поки самопочуття постраждалої залишає бажати кращого. Хоча вона й упізнає рідних, але говорити їй ще важко, наводить додаткові подробиці місцеве видання Погляд.

Читайте також: Транспортний соціалізм Естонії: як це - жити у країні з безкоштовним транспортом

За фактом надзвичайної пригоди Ірпінським відділом поліції було відкрита кримінальна справа за ст. 287 (випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації) ККУ. Транспортний засіб був вилучений для проведення експертизи технічного стану.

Залежно від результатів експертизи буде встановлено покарання: від накладання штрафу до обмеження волі до 5 років або позбавлення волі на той самий термін. Також "Ірпінське АТП 13250", якому належала марштурка, можуть позбавити ліцензії на здійснення пасажирських перевезень.

Читайте також: Без “передайте за проїзд”. Що варто знати про єдиний квиток у Києві

При цьому у повідомленнях ЗМІ відсутні дві найголовніші подробиці - з яких дверей випала дитина, з передніх чи задніх, і якщо то були задні двері, то вони відриваються вручну чи автоматично.

Щодо технічних деталей трагедії, то з цього приводу зазначається лише наступне:

"Водій маршрутки виконував маневр - поворот наліво. Несподівано відкрилися двері транспортного засобу - і дівчина випала із салону".

Водночас, у соцмережах люди пишуть, що Олена нібито випала з передніх дверей.