Зомбі за кермом: Ford створив костюм, що імітує стан сильної втоми водія

Компанія Ford розробила "костюм сонного водія". Цей одяг дає змогу відчути, наскільки при сильній втомі у людини за кермом слабшає увага

Відеоролик із презентацією костюму опублікували на YouTube-каналі компанії.

Втомлений водій, за свідченнями Ford - причина кожної п'ятої ДТП. Новий костюм покликаний акцентувати увагу на серйозності проблеми і дозволяє відчути, наскільки сильно втома впливає на увагу водія.

У комплекті костюма йдуть спеціальні окуляри, що дозволяють імітувати сильну втому, зокрема мікросон - "неконтрольовану реакцію на такий стан". За словами Ford, в стані мікросну водій може проїхати наосліп більше 10 секунд, причому можливо, з відкритими очима; при цьому, як підкреслюється, водій може навіть і не помітити, що короткочасно заснув.

У костюм також входять спеціальні кепка, жилет і пов'язки на зап'ястя і щиколотки. Загальна вага становить понад 18 кілограмів: це допомагає більш повно відчути стан, що виникає у водія при сильній перевтомі.

Більш детально про перевтому за кермом, оптимальний час сну та відповідь на питання "чи можна відіспатися за увесь тиждень?" читайте у матеріалі "Бути п'яними без вина. Як сон робить з нас "живих зомбі" та чим це загрожує".