Штраф за те, що мало ходиш: китайська компанія рахує кроки своїх працівників

Агентство нерухомості в місті Гуанчжоу на півдні Китаю почало штрафувати своїх співробітників, якщо вони не проходять 180 тисяч кроків на місяць

Про це повідомляє BBC.

Назва компанії не повідомляється. Щоб пройти 180 тисяч кроків за місяць, щодня співробітники повинні долати шість тисяч кроків. За кожен крок, які співробітник "недоходив",  роботодавець вираховує з його зарплати одну соту юаня ($ 0,0014).

Керівництво вважає, що так співробітники компанії стануть здоровішими, адже сидяча робота позбавляє їх фізичної активності. Дані про кількість кроків компанія отримує з крокоміра, який можна встановити через популярний в Китаї месенджер WeChat.

Працівники до такого нововведення поставилися скептично. Деякі зізнаються, що через роботу і необхідність щодня нагулювати свої 6 тисяч кроків у них просто не залишається часу на сон.

На думку юристів, у компанії немає законних підстав стежити за кроками співробітників і тим більше примушувати проходити певну кількість щодня. До того ж, це може завдати неприємностей самій фірмі: працівники можуть поскаржитися на "переробку" під час прогулянки.

Багато з працівників "накручують" кроки до мети в 180 тисяч за допомогою програми, яка імітує струшування під час ходьби, і таким чином обдурюють крокомір.