Порошенко закликав заборонити російським суднам заходити в порти Європи і США

Президент Петро Порошенко вважає, що після агресії РФ у Чорному морі російським суднам необхідно заборонити вхід у європейські та американські порти

Про це він заявив в інтерв’ю американському телеканалу Fox News, інформує прес-служба глави держави.

За словами українського президента, блокада, окупація Азовського моря Росією має значні економічні наслідки.

“Ми не можемо це сприйняти - ні ми, ні ЄС”, - відзначив він, додавши, що це стосується і США.

Читайте також: Марк Войджер: Україні слід денонсувати угоду з Росією і запросити флот НАТО в Азовське море

Порошенко зазначив, що прохід через Керченську протоку заблокований і для суден, які ходять під прапорами країн ЄС.

“У цій ситуації російським суднам має бути заборонений вхід у європейські та американські порти”, - наголосив глава держави.

Український президент назвав реакцію світу на морську агресію РФ у Керченській протоці “досить сильною”, але закликав до подальших санкцій проти Москви.

Читайте також: Віце-адмірал Гайдук: Має бути реакція на російські кораблі, які заходять в українські територіальні води і наші річки, зокрема у Південний Буг

Окрім того, він зазначив, що хотів би побачити більшу присутність НАТО в Чорному морі.

“Нам потрібна єдність і солідарність. Ми повинні покращити співпрацю з НАТО для захисту миру, безпеки, свободи і демократії в регіоні. Нам потрібен пакет санкцій, нам потрібно покращити воєнну і технічну співпрацю, включаючи постачання летальної зброї, яка допоможе нам захистити нашу країну від можливої великої наземної операції, яку ми не виключаємо, що Росія може розпочати в будь-який момент”, - підкреслив Порошенко.

Він додав, що, за наявною інформацією, президент РФ Володимир Путін очікував, що українське судно відкриє вогонь у відповідь, і це буде приводом для Росії, щоб розпочати велику наземну операцію.