Об’єднавчий собор розпочався зі спільної літургії представників трьох гілок українського православ'я

У Києві 15 грудня 2018 року зранку розпочався Об’єднавчий собор Українського православ’я, у якому беруть участь церковні ієрархи, священики та миряни

Подробиці повідомляє прес-служба УПЦ КП.

Учасники Собору представляють три православні церкви, які на цей час існують в Україні – Українську православну церкву Київського патріархату, Українську автокефальну православну церкву та Українську православну церкву, яка перебуває в єдності з Московським патріархатом.

Читайте також: У пошуках втраченої єдності. Навіщо потрібна українська помісна церква

"Перші дві церкви схвалили участь у соборі на рівні своїх Архієрейських соборів, остання (УПЦ МП) представлена окремими представниками єпископату, кліру та мирян", - наголошують у Київському патріархаті.

Перед початком Собору у храмі Малої Софії була відслужена Божественна літургія, після чого відбулась реєстрація учасників Об'єднавчого Собору.

Читайте також: Всі говорять про томос, але що це означає

"Собор у Києві може стати вирішальним кроком, що підсумує роки зусиль, спрямованих на створення в Україні Помісної автокефальної православної церкви", - додали в УПЦ КП.

Читайте також: Найбільші православні святині України, які захопив Московський патріархат

Разом з тим, як зазначає Телеграм-канал The Newsroom, російські боти розганяють мережею "повідомлення, що на Собор приїхав цілий Вселенський патріарх Варфоломій". Дана інформація не відповідає дійсності.