Марс на Землі: у Google Maps тепер можна "походити" по безлюдному острову

Дослідники, що займаються вивченням Марса, об'єдналися зі співробітниками Google, щоб створити візуальну карту безлюдного полярного острова Девон. Це місце максимально нагадує Марс через свій ландшафт і суворий клімат

Про це пише Digital Trends.

Тепер кожен бажаючий зможе оглянути острів за допомогою Google Street View. "Звичайно, на острові немає ніяких вулиць, але зате тепер є Street View", - розповіла представниця Google Катя Мінітсенка, яка працювала на острові разом з вченими.

Влітку 2018 роки команда Street View протягом тижня фотографувала цікаві місця на Девоні. Серед них - ударний кратер Хотон, діаметр якого становить понад 20 кілометрів; каньйон Астронавт, який багато в чому нагадує западини на Марсі; древні озера долини Брекчія Хіллз (пагорби з гірської породи брекчии). Ці місця вже стали доступні для перегляду на візуальних мапах Google.

Острів Девон, розташований в Канадській Арктиці, - найбільший безлюдний острів на Землі. Щоліта він на два місяці перетворюється в дослідну базу для вчених, які вивчають Марс.

Там працюють представники NASA, Інституту Марса (Mars Institute), проекту "Хотон-Марс" (Haughton-Mars Project), а також проекту SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence Institute - "Пошук позаземних цивілізацій").

За словами Каті Мінітсенкі, дослідний табір на острові виглядає як "база майбутнього на Марсі", тому що там немає ніякої звичної інфраструктури. Представниця Google також зазначила, що дослідження на Девоні "дали реальне розуміння того, як люди, які відправляться на Марс, вивчатимуть нову для себе планету".

Читайте також: Перший турист до Місяця: кого Ілон Маск запустить у космос на найпотужнішій ракеті SpaceX