Як голосуватимуть українці й на кого чекають у другому турі. Дані "Рейтингу"

За даними опитування соціологічної групи "Рейтинг", 80% від усіх опитаних украйнців схильні взяти участь у виборах президента України, при цьому 50% від усіх опитаних впевнені, що прийдуть голосувати

Результати дослідження оприлюднено на сайті СГ "Рейтинг".

У виборі кандидата впевнені 58%, які до того ж мають намір прийти проголосувати. Не впевнені в кандидаті, але планують прийти голосувати - 25% опитаних.

Підтримка українцями кандидатів у президенти, за даними опитування розподілилася наступним чином:

1. Володимир Зеленський - 26,6%

2. Петро Порошенко і Юлія Тимошенко - по 17% за кожного з кандидатів

3. Анатолій Гриценко - 9,8%

4. Юрій Бойко - 9,5%

6. Олег Ляшко - 5,4%

7. Олександр Вілкул - 4%

8. Ігор Смешко - 3,5%

9. Руслан Кошулинський - 1,9%

У другому турі 41% опитаних очікують побачити Володимира Зеленського, 38% - Юлію Тимошенко, 37% - Петра Порошенка. При цьому на вихід Порошенка до другого туру більше чекають на заході країни, на вихід Тимошенко - в центрі, на Зеленського - на півдні та сході. На Юрія Бойка та Анатолія Гриценка в другому турі чекають по 6% виборців.

Зеленський має найбільшу підтримку у південно-східних областях та в центрі країни, Тимошенко та Порошенко - в центрі та на заході, Гриценко - на заході, Бойко та Вілкул - на сході та півдні. При цьому за Зеленського готові голосувати більше в містах, за Тимошенко - в селах.

За віком за Зеленського найбільше готові голосувати молодь і люди середнього віку, за Тимошенко - старші виборці, за Порошенка - виборці середнього віку. Зеленського та Гриценка більше підтримують чоловіки, Тимошенко - жінки, Порошенка - однаково як чоловіки, так і жінки.

Опитування проводилося серед громадян України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 3000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1,8%.  Терміни проведення дослідження: 22-27 березня 2019 р.