Вибори 2019: в Антарктиді голосували за Порошенка, - ОПОРА

31 березня на виборчій дільниці в Антарктиді на станції "Академік Вернадський" найбільше проголосувало за президента Петра Порошенка

Відповідне фото з результатами голосувань в Антарктиді опублікувала громадянська мережа "Опора" у Twitter.

У голосуванні на станції “Академік Вернадський”, взяли участь 34 громадянина - 11 учасників 23-ої Української антарктичної експедиції та 23 члени сезонного загону науковців, які нині перебувають на станції. Таким чином явка виборців склала 100%.

Крім того, голосування у найвіддаленішій виборчій дільниці почалося 31 березня 2019 року, о 8:00 за місцевим, аргентинським, часом (о 14:00 за київським часом) і закінчилося за годину.

Повідомляється, що о 15:40 за Києвом скан-копія протоколу за результатами голосування була відправлена через інтернет до Центральної виборчої комісії. Оригінали бюлетенів та протоколу опечатані та їх передали до ЦВК після ротації постійної антарктичної експедиції, приблизно в другій половині квітня 2019 р.

Виборці проголосували найбільше за чинного президента України. Зокрема, Юрій Бойко отримав 1 голос, Анатолій Гриценко - 3, Володимир Зеленський - 5, Петро Порошенко - 19, Руслан Кошулинський - 2, Олександр Мороз - 1, Валентин Наливайченко - 1, Ігор Смєшко - 1, Ігор Шевченко - 1, Ольга Богомолець - 1.