https://static.espreso.tv/uploads/article/2623907/imagesim578x383-27205.gif", "width": 960, "height": 560 }, "description": "САП надала Державному бюро розслідувань доступ до матеріалів справи, в яких "засвітилися" детективи НАБУ" }

Холодницький: детективами НАБУ, які фігурують у справі "Укроборонпрому", має зайнятися ДБР

САП надала Державному бюро розслідувань доступ до матеріалів справи, в яких "засвітилися" детективи НАБУ

Про це заявив керівник САП Назар Холодницький, повідомляє Еспресо.TV.

На відміну від НАБУ, прокурори САП не знали про матеріали щодо розкрадання в "Укроборонпромі" до їхнього оприлюднення журналістами. До матеріалів кримінального провадження не були долучені матеріали по "Оптимумспецдеталі" та Харківському бронетанковому заводу, повідомив керівник САП.

"Щодо основного провадження по "Оптимумспецдеталь", яке стосувалось журналістського розслідування, ми можемо підтвердити: ті записи, які були оприлюднені, є частиною кримінального провадження, яке було передано з військової прокуратури в НАБУ 1 березня 2017 року. Про ці матеріали прокурори САП не знали",- зазначив Холодницький.

За його словами, ці підприємства до матеріалів справи були долучені 18 березня 2019 року.

"Це було зроблено тишком-нишком, з намаганням продемонструвати, начебто вони були там весь час", - наголосив він.

Холодницький зазначив, наразі у САП триває розслідування щодо фактів заволодіння коштами службовами особами Міноборони, які купляли пальне за завищеними цінами. Експертиза підтвердила суму збитків у 50 млн грн.

"Справу буде направлено до нового Антикорупційного суду, який, я сподіваюсь, почне працювати після Великодня", - наголосив прокурор.

За словами Холодницького, детективи НАБУ фактично саботують розслідування деяких кримінальних проваджень.

"Про 4 таких факти САП написав лист до Ради громадського контролю НАБУ, де зазначив факти виявлених порушень. А саме - провадження, зареєстровані у 2015-2018 роках, детективами фактично не розслідувались", - заявив Холодницький.

Прокурор зазначив, що по Харківському бронетанковому заводу було проведено усього 3 слідчих дії. І це свідчить про небажання і про якість розслідування.

За даними керівника САП, один з двох детективів НАБУ, які фігурують у журналістському розслідуванні, й досі продовжує виконувати свої обов'язки у НАБУ. 

"Думаю, що довідки, які видавалися детективами НАБУ про "хороші фірми", не були зроблені з власної ініціативи. Ці факти має розслідувати ДБР", - наголосив Холодницький. 

Керівник повідомив, що САП надала Державному бюро розслідувань доступ до всіх матеріалів справи.