На знімках телескопа Keppler виявили 18 нових екзопланет. Які вони

Штучний інтелект виявив на знімках телескопа Keppler, зроблених з 2014 по 2018 роки, 18 нових екзопланет розміром з Землю

Про це пише New Atlas.

Дослідники з Університету Макса Планка завантажили фотографії, зняті телескопом Keppler, в нейромережу, а потім навчили її аналізу за методом транзиту. 

Метод транзитної фотометрії — спосіб виявлення екзопланет, котрий заснований на спостереженнях за проходженням планети на тлі зорі. Тобто, коли планета проходить диском своєї зірки, вона закриває від спостерігача частину її випромінювання. 

Це дозволяє фіксувати невеличкі “провали” у світінні зірок. Частота провалів означає, як швидко планета обертається навколо своєї зірки, а кількість заблокованого світла каже про розмір далекого тіла. У поєднанні з методом Доплера вчені можуть говорити про щільність екзопланет, та наявність і склад атмосфери.

Найменша з виявлених за допомогою штучного інтелекту екзопланет має розмір всього близько двох третин від Землі, що робить її другою найменшою екзопланетою, виявленою на сьогоднішній день. Два інших тіла також менші за Землю, в той час як інші 15 приблизно в два рази більші нашої планети.

Читайте також: Перший турист до Місяця: кого Ілон Маск запустить у космос на найпотужнішій ракеті SpaceX