Конституційний Суд України потрібен Росії у Харкові на випадок "ХНР", - професор Бабін

З подій 2014 року Кремль зрозумів, що українську державність рятує одночасне перебування усіх центральних органів влади у Києві, подалі від російського кордону

Такими міркуваннями колишній представник президента в Автономній Республіці Крим, доктор юридичних наук, професор Борис Бабін поділився в етері програми "Студія Захід" з Антоном Борковським, яка 11 квітня 2020 року вийшла на Еспресо.TV.

"Є або корисні ідіоти, або люди, які мають певні переконання і вони, дійсно, хочуть чогось доброго. Я би цього не виключав. І є агенти впливу ворога. В гармонії цих двох початків виникають дивні законопроєкти", - зазначив правник.

Якщо КСУ справді перенесуть до Харкова, від цього виграє насамперед Російська Федерація, впевнений він.

"Крім політичних клубів, крім харківського лобі, яке, можливо, потужне сьогодні, є ще лобі держави-агресора. Вони вчаться на помилках. Вони знають, що в 2014 році вони не змогли сформувати жодного органу влади України, який був би підконтрольний росіянам. Президент-втікач виявився не здатним, прямо кажучи, на будь-які дії, крім підписання фейкових листів. Верховна Рада, вона була у Києва й абстрагувалася від можливої колаборації з ворогом, бо "зелені чоловічкі" десь далеко, а Майдан поруч. Дурних нема. І за таких умов, в умовах колапсу росіяни пішли не найкращим шляхом, пішли спробою анексії Криму, ОРДЛО і так далі. Сьогодні вони мають певні плани і, можливо, в цих планах є така ситуація, де в "місті Ха" раптово з'являється якась там "народна республіка" і за дивним збігом обставин у цьому ж місті знаходиться Конституційний Суд України. І туди (до Харкова - ред.) спішно прибуває в новому чарівному мундирі генеральний прокурор України", - пояснив Бабін своє бачення ситуації.

Читайте також10 фактів із життя нового генерального прокурора України Ірини Венедіктової

Нова генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова, нагадаємо, є родом з Харкова. До обрання у парламент за партійним списком "Слуги народу" вона очолювала кафедру цивільного права у Харківському національному університеті ім. Василя Каразіна. Її тато, генерал-майор МВС Валентин Семенович Венедіктов, працював першим проректором Харківського університету внутрішніх справ, де Ірина Венедіктова отримала базову вищу освіту. Вона також отримала міліцейське звання капітана.